Witam wszystkich,
Postanowiłem napisać w tym wątku nie w celu rekomendacji jakiegoś konta, ale dlatego by zaprezentować konto, które daje nam nowe możliwość.
Mam tu na myśli CitiKonto Direct w banku Citi Handlowym.

Bank proponuje nam zupełnie bezpłatne konto, jeśli wpływy miesięczne na nasz rachunek będą w wysokości min. 1500 zł (7 zł w przypadku nie spełnienia tego warunku). Jest to konto mobilne, internetowe, które daje nam
możliwość wypłaty gotówki we wszystkich bankomatach w Polsce. Zasadniczym minusem jest mała ilość oddziałów, co utrudnia kontakt z bankiem.
W ramach oferty bank proponuje nam:- 0 zł za prowadzenie konta
- 0 zł za przelewy
- 0 zł za wypłatę gotówki ze wszystkich bankomatów w kraju.
Sam niedawno chciałem przenieść swój obecny rachunek bankowy oraz maklerski do Citi Handlowego i w tym celu kontaktowałem się z bankiem (przez baner z forum), lecz w trakcie rozmowy z pracownikiem okazało się, że aby przenieś jeden z rachunków (maklerski) muszę stawić się osobiście w oddziale banku gdyż nie ma możliwości załatwienia tego przez kuriera (konto osobiste natomiast bez problemu można otworzyć i przenieść za pośrednictwem kuriera). Najbliższy jest w Tarnowie, czyli 60 kilometrów od mojego miejsca zamieszkania i nie wyobrażam sobie, aby w celu dopełnienia wszelkich formalności jeździć taki daleko. Wychodzę z założenia, że konto i inne usługi bankowe powinniśmy mieć w banku, z którym mamy łatwą możliwość osobistego kontaktu i dlatego pozostałem w swoim dotychczasowym banku.
Podsumowując CitiKonto Direct jest ciekawą propozycją dla osób mieszkających w większych aglomeracji gdzie jest dostęp do oddziałów, dużym plusem, który zasługuje na podkreślenie jest możliwość wypłaty gotówki we wszystkich bankomatach w Polsce niezależnie od banku. Jest to nowe rozwiązanie proponowane i promowane obecnie przez niektóre banki.
Decyzja należy do was… Są plusy i minusy...